Tuesday, August 7, 2012

How To Draw A Lady :)

Assalamualaikum, peeps.
Lama pula rasanya resz tak buat tutorial untuk buat lukisan. Kali ni bersempena hari bersejarah Resz. Resz cuba buat tutorial untuk buat juga. Kali ni bukan muslimah drawing yang cuba Resz sampaikan., tapi dia perempuan yang free hair. Apa- apa pun sedikit sebanyak mungkin dapat membantu awak semua untuk terus berjinak dalam bidang melukis dan dilukis ini :)


Seperti biasa Resz akan lakarnye dulu guna Pensel
Lakarkan pula dengan pen yang tebal sikit :)
Resz kan guna pen 0.1 untuk buat alunan rambut
Guna pen yang sama untuk buat lakaran bayangannya:)
Colourkan bayangnya pula

Resz sudah mula untuk colourkan rambut dan bajunya.
Gunakan pen 0.4 untuk pekatkan tepinya.

Resz suka bila guna pen putih. 
Guna pensel colour untuk colour kulitnya=__=

Dan ini lah hasilnya setelah siap. Harap oke la bagi korang :)

Ini yang keempat Resz buat. Untuk yang melihat tutorial yang lain sila rujuk Older Post ya :)
OKBTQSM :)

9 comments:

  1. Cam best je melukis ne ya,,,t nk try la wt sndri,,,^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. try lah buat nanti. baru best :) HEHE

      Delete
  2. dari ko buat lukis mcm ni..apa kata ko buatkan novel graphic. jalan cerita ko boleh ambik dari aku? hahaha..amacam..aku ada cerita aku.tapi tak pandai melukis mcm ko?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak bro macam mana ni. aku mana tahui grafik grafik :) cuba bagitahu details :)

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. wah.. cantik lar resz lukis.. leh wat komik cam nie.. hehe :)

    ReplyDelete
  5. Bila mewarna shadow tu, kena sehala saja ke? Atau...boleh tunggang-tonggek? HAHA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sehala je nanti nampak ta lawa kalau tungganglanggang. dia ada 2 shadow ngan lighning. tapi lukisan ni lighning pada kain dia pegang je. HEHE. malas nak buat pada baju! nampak agak serabut nanti

      Delete