Tuesday, August 14, 2012

How To Draw The Ice And Fire?

Assalamualaikum, peeps.

Sekarang tinggal lagi 5 Hari sahaja puasa kita kan di tahun ni. Macam tak sangka sangat sekejap je puasanya, selama ni kalau nak tunggu habis sebulan terasa lambat je kan. Talking bout raya, Resz have new haircut, seem like I love my new haircut dari style Hafiz's hairstyle kepada none style. Still same with the curl style haircut. Raya terasa dekat lagu raya dah banyak dimainkan dekat radio plus traffic jammed, shoping complex become crowded with people. Masing- masing sebuk nak mencari persiapan raya. Apa- apa pun jum lah kemari Resz nak bagi tutorial untuk melukis kali ini. HEHE. Oke, limme tell you this picture quite different dari sebelum ni. Sebab ada 2 caracter. Resz rasa gambar ni resz nak gambarkan Ice and Fire :)

Sketch resz seperti biasa agak messy :)
Pekatkan kedua dua perempuan tu

Resz paling suka nak buat aliran rambut biar nampak kemas
Kedua- duanya sekali
Resz tak terfikir untuk letak si perempuan bawah tu kuasa api.
HAHA

Resz buat bayanggannya dahulu
dan lepastu Pekatkannya guna pen itam
Okey start colour semuanya :)

Resz tambah colour untuk rambut nya.
Guna teknik garisan bagi bayangan kulitnya pula :)
Resz colour warna kulitnya guna pen lain Artline

Ni lah hasilnya, Ais and Fire



Untuk entry kali ini dia agak bersepah sikit,. Kurang kemas, betul tak? Tapi tak apalah. Asalkan korang semua join ini semua. Ice and Fire, Power! HAHA

OKBTQSM :)

19 comments:

  1. walaweh..serius lukisan tu terbaik..

    ReplyDelete
  2. kn kacak.. ekin jeles tgk lukisan ni -_-''

    ReplyDelete
  3. Salam..Resz! thanks singgah blog lana. Nak tgk lukisan yg strsnya plak >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti lah ya. haha. kalau ada masa ae :)

      Delete
  4. wahhhh...dasyat laaa
    nape x amik freelance lukis komik ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la nak amik mcm mana ae momoy :)

      Delete
  5. effect tu mcm kureng la...
    tpi still mantop

    ReplyDelete
  6. terbaik lah weyh gambar gempak habis!

    ReplyDelete
  7. nice la sketching ko... boleh kawan dengan blogger dilla nih... lukis gambar aku boleh? haha..

    ReplyDelete
  8. jeles dengan orang pandai melukis. sebab tade bakat macam gitu. awak bertuah :)

    ReplyDelete
  9. pandainya lukis.. jeleslah.. nak pandai lukis jugak..huhu ;)

    ReplyDelete