Thursday, August 9, 2012

How To Draw A Polite Girl :)

Assalamualaikum, peeps.
Kiranya kali ini yang ke enam tutorial Resz melukis. Dan pejam celik je dah menjalani ibadah puasa yang ke 19. Lagi sehari untuk sambut Ramadan 10 yang terakhir. Lepas tu raya pula dengan gilang gemilang. Wee, Tapi Resz baju raya pun tak ada lagi. Ibu belum beli. Tapi apa dehal. Lelaki cool last minutes baru cari. tapayah der nak mcm perempuan belum start puasa dah start beli baju. Takut baju habis kot. Apa- apa pun. Marilah sama- sama kita tenguk tutorial kali ini :)

Resz akan sketch kan dulu. 
Selepas tu pekatkan pula. Buat asal boleh.
Buat bayangan pada lipatan baju tu :)

Resz buat bayangan pada tudungnya pula.
Siap semuanya time untuk mewarnanya
Resz dah start colournya =__=

Ini antara colour yang resz gunakan.
Resz guna pen Putih untuk kelihatan lebih better, maybe:)
Resz tak guna pensel colour. Guna pen lain untuk warna kulitnya pula.
Pale oren :)

Siap sudah, gambar awek resz :) HAHA

Ni lah hasilnya yang untuk lukisan yang keenam Resz yang agak muslimah ini. Resz sekarang lebih suka lukis pakai tudung sekarang. Alhamdulliah. Cuma Resz je tak bertudung. Tak dapat seru lagi. HAHA. kidding lah :) Resz nak pakai tudung nak buat apa. Okey lah. Bye- bye :)

OKBTQSM :)

28 comments:

  1. cantik sangat.. lepas ni dah boleh lukis gambar mai pulak ea.. haha.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh apasalahnya. hehe. nak lukis gambar satu family pun boleh :) HAHA apa la mai ni!

      Delete
  2. terer nye resz!!! sgt berbakat~ hehe tunjuk ajarku sifu ^_^

    ReplyDelete
  3. klu tambah spec lgi cun aku rase

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau semua perempuan aku lukis yang pakai tudung pakai spek. da ta best. sesekali tada spek la :) next time ya!

      Delete
  4. Wah sopan gambo dia dalam entry kali ni ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulan puasakan. kena sopan sopan. nanti orang cakap apa. HEHE

      Delete
  5. Replies
    1. dah jadi pun la. tapi dalam mimpi :)

      Delete
  6. pandainya dia lukiss ! :D

    http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/08/tolong-komen-sikit-speeding.html

    ReplyDelete
  7. pandai lukis . teringin nak belajar . menariklaa :)

    ReplyDelete
  8. serious jeles tgk hasil tgn kurniaan Allah ni, good job

    ReplyDelete
  9. sgt xreti sbb tgn ni xbrseni . main conteng2 wat org lidi blh la . haha

    ReplyDelete
  10. jeles sgt la lau tgok org pandai lukis nie,,kite xreti lukis la,,org lidi jadi la,,hihi

    ReplyDelete
  11. lawa laaaa ~ ajar boleh tak ? HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ajar macam mana :) boleh je :)

      Delete
  12. you match the colour very well rezs,good job!

    ReplyDelete
    Replies
    1. resz guna pen yang ada je. banyak da habis dakwat :) HAHA

      Delete
    2. seriously pen biase jeh?? it looks like you'r using something advance >0< ,enough said,you'r talented!

      Delete
    3. just a cheap one. Mom says buat apa beli pen lebih-2, resz bukan amik seni lukis pun. HEHE. Actually i spend banyak duit for bought all these pens. some are markers :)

      Delete
  13. wah... cam gmbar yuna... hehe..
    cantik nye resz lukis.. jelesnye.. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. inspire dari dia lah juga suka tudung dia. tapi tudung resz lukis mcm bodo je :)

      Delete
  14. waw cantiknya u lukis...boleh tolong lukiskan untuk sy sekali..heee :)

    ReplyDelete