Saturday, August 11, 2012

How To Draw Gothic Lolita Girl?

Assalamualaikum,peeps.
Kalau korang perasan. Resz akan update entry bila tengah malam dalam pukul 2-4 Pagi. Mungkin ramai akan cakap Resz ni tak ada kerja ke asyik update yang bukan- bukan. People have passion, so do I. What wrong , babe. Tak usik pun. Lagipun, Resz tak hadap pun untuk tengok blog Resz. Dari Resz sebuk buat mengarut-ngarut update status dekat facebook yang bukan- bukan. Update tweet every 3 seconds, buat people annoying. Seriously, Resz kurang berminat la nak mengarut dekat Tweet or Facebook. sorry to sa nak kumpul Tweet banyak kot beribu- ribu agaknya. Lepas tu Tweet Limit. Ah bosan, artis sangat lah tu. Baik Resz buat status panjang- panjang dekat blog ni. No body offende, No hurt feeling. 

Kalau terbaca Resz mintak maaf masa raya :) Okey berbalik kepada cerita terbaru. I have nothing new to tell, everything just ordinary. So lets begin. untuk lukisan ke-7. Banyak kan koleksi lukisan yang Resz buat Tuto ni! Hope you like it. Yehaa! Untuk kali ini Resz cuba untuk buat seperti Gothic Lolita. Inspiration dari seorang blogger english ni. Florrie :) You may click  untuk viewnye :) Lets start, NOW!

Normaly, Resz akan mulakan dengan sketch dulu.
Melalui sketch kita boleh jangka nak buat mcm mana tangan dia panjang mana. Haa
Pekatkannyaa macam biasalah kan :)

Banyak- banyak bahagian, Resz suka lukis aliran rambut
Biar nampak kemas dan teliti :)
Buat corak sikit ada bunga rose dan Polkadot :)

Siap semua dengan colournya sekali. 
Resz colour pula bottom rambut dengan colour lain
Biar nampak Gothic la sangat. 

Buat mukanya pula. Resz salah, rambutnya terlalu bawah.
Sampai matanya dah kena block!
Gunakan pen putih pula! HEHE =_=

Untuk lebih jelas, Resz ambil bahagian atas lukisan
Tengan dan bawah sekali. HEHE

Ini lah hasilnya, Resz mintak maaf kalau kurang senang dengan gambar ni. 
Mungkin terlalu seksi.

Resz kali ni lukis agak seksi sikit. Tapi sikit je kan. Ibu Resz pun siap kata amboy seksinya. HAHA. alahai gambar je la. HEHE. Anyway thanks. Moga sedikit sebanyak boleh bantu korang untuk get passion into drawing macam Resz :)

OKBTQSM

26 comments:

  1. mmg seksa mata tengok tp lawa,,,nsb bek katun je,law x,adlh nmpknya owg yg krng pahala pose tgk bnda ne,,,^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. woot woot. nanti lukis pakai tudung lagi, no!€

      Delete
  2. Wowwww~! Farahin dah lama tak melukis this type of drawing. By the way, Resz guna pen apa? What type of colour? Nak tahu je sebab selama ni Farahin just lukis guna pen and pensel biasa saja. :)

    Pss! Resz nie kartunis ke? hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NO.resz tak pernah ada chance nak jadi kartunis. tanak orang ambil HAHA. okey talking about pen and pensel. pen resz guna mata kecik 0.1 maybe awak boleh tenguk previous entry. Resz ada cakap dekat sana. :) colour resz guna marker colour. Pen dia quite mahal jugaa!

      Delete
  3. hehehe...kalau in reality seksi banyak tuu


    woo wooo... cantik la drawing awak dear resz

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba bayangkan seketika. HAHA :)

      Delete
    2. alamak. ngah pose tak boleh nak bayang la dear

      Delete
    3. Cukup cukup jangan bayangkan. HAHA.

      Delete
  4. wah..seksa mata melihat ;D tapi cun! apa kata lukis gambar doraemon? mesti comel :-) aummm >:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aingg, doraemon? adoyy! susah tu :)

      Delete
    2. kenapa momoy gelak. HAHA. momoy lukiskan la untuk dia!

      Delete
  5. Pandai betul lukis. Serious cantik. Hehe. Youre very talented =D

    ReplyDelete
  6. lawanyaaaa!!!1 arghhh sweet pandai guna photoshop tak?
    btw saya dh follow awak balik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidak. guna photoshop ta real. huhu

      Delete
  7. perhh,chot tk blh tgk kalau org ada bakat melukis ni..mmg SUMPAH jelez yang amat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak bersumpah ni. takut pula resz jadinya :)

      Delete
  8. Replies
    1. insaallah. resz buat banyak2 sampai awak tenguk pun lebam :)

      Delete
  9. wow.. blh request lukiskan Spiderman tak? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. spiderman ke. ala request yang heroen je la. HEHE

      Delete
  10. chot takat biasa2 luks 2 ok la,part nk wt luksn cm ni,almtnya ngs atas meja cz xada bkt.he..memg jelezla ngn rezs.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kalau lukis sikit-sikit pun okey. hehe. awak pandai lukis cuma tak prektikan je!

      Delete
  11. mia suke jugak lukis anime camni..tapi kena ade sample..maksudnye..tiru..hehe..tak boleh imagine..hehe..lagi 1,xpndai nk kale2 ni..hehe..btw..gempak resz lukis.. :D..

    ReplyDelete
    Replies
    1. resz lukis ni anime ae? hehe tatahu lak. selalu anime mata dia selalu besar- besar ke? HEHE

      Delete